14febr.

L’estrès està afectant a gran part de la població i no només adults.

Un estrès puntual pot ser com un xut d’energia que ens permet respondre més activament a una situació concreta i puntual.

L’estrès sostingut en el temps comporta alteracions en els diferents sistemes corporals: endocrí, hormonal, digestiu …i així va apareixent simptomatolgia física i conductual que acompanya el malestar emocional sovint en forma d’ansietat podent arribar a la depressió.

Cal aprendre a detectar aquelles situacions o factors que ens sobrecarreguen i valorar si cal que seguim suportant-los o si podem fer canvis perquè ens afectin menys

L’activitat física, l’alimentació, tècniques de respiració, meditació, centrar la ment en l’ara i aquí… són bones estratègies i per descomptat comptar amb un bon entorn amb qui compartir el patiment.

Quan tot això no és suficient cal pensar en l’ajuda psicoterapèutica que t’acompanyarà a discernir entre allò que t’és propi del que et ve de fora, que t’ajudarà a conèixer-te més a tu mateix/a i estar amb contacte amb les teves necessitats, desitjos, amb els límits que necessites i així anar aclarint aquesta ment confosa que pertorba a tot tu.

No temis consultar i demanar ajuda.

“cos i ment” és la consulta de psicologia clínica i psicoteràpia que et pot atendre.