10nov.

Des de l’abril del 2006, Figueres compta amb la consulta privada de psicologia clínica i psicoteràpia psicoanalítica d’Olga Prada Soler, anomenada Cos i ment.

Des d’una visió holística, en què el cos i la ment interactuen, la psicòloga i psicoterapeuta ofereix la seva escolta i atenció al patiment psíquic.

El malestar se sol manifestar en forma de símptomes diversos que tant poden afectar l’esfera emocional (ansietat, estrès, irritabilitat, poca tolerància a l’estrès, etc.) com al cos (somatitzacions diverses, angoixes que cursen amb ofecs, taquicàrdies…).

Els pacients poden ser derivats per altres professionals (del camp de la medicina, educació, serveis socials, advocats…). Molt sovint venen per iniciativa pròpia, ja que és el mateix pacient qui, subjectivament, valora el seu nivell de sofriment.

En el cas dels nens (i també a vegades dels adolescents) solen ser els pares qui els porten, ja sigui perquè observen alteracions en la conducta, en el desenvolupament o detecten un patiment també emocional.

 

CAL OBRIR EL MÓN INTERIOR

El pacient, sigui nen, adolescent o adult, necessita obrir el seu món interior (fantasies, pensaments, sentiments i emocions, somnis) perquè és el que governa la seva conducta i actitud.

Sovint, un vol negar sentir o tenir pensaments pertorbadors, poc acceptats socialment o en la nostra cultura.

El coneixement d’aquest món interior, la seva comprensió i acceptació, així com entendre que conviuen les emocions “negatives” amb les més positives, permet anar creixent internament.

El pacient se sent més alliberat i fort, essent més capaç d’enfrontar-se als contratemps i ansietats quotidianes.

La psicoteràpia psicoanalítica proporciona, doncs, un espai segur, con dencial, que ajuda a resoldre problemes psicològics.

S’escolta aquest món intern (expressat de diverses maneres) donant llum al malestar, posant les paraules que un no troba i possibilitant una experiència contenidora que permet avançar i trobar altres maneres de funcionar.

Però no sempre és necessari un tractament sostingut en el temps. A vegades un espai de consulta i/o d’assessorament pot ajudar a esvair dubtes i entendre alguns aspectes que ajudin a re-trobar l’equilibri psíquic.

MÉS DE 29 ANYS D’EXPERIÈNCIA

Olga Prada, psicòloga clínica especialitzada, màster en psicoteràpia psicoanalítica, té 29 anys d’experiència clínica. Acreditada per FEAP i EFPA (Associació Espanyola d’associacions de psicoterapeutes i Federació Europea de psicòlegs). Atén pacients infantils, adolescents, adults en sessions individuals, de parella o família, segons quina sigui la necessitat.