17oct.

Cos i ment, de la psicòloga Olga Prada, és una consulta privada de psicologia clínica i psicoteràpia psicoanalítica amb onze anys de trajectòria que atén nens, adolescents, adults, parelles i famílies.

L’objectiu és atendre el malestar psíquic i la simptomatologia que se’n deriva, que pot ser diferent segons cada etapa vital i que pot manifestar-se a escala emocional, conductual, relacional o corporal: ansietat, tristesa, inseguretats, irritabilitat, dispersió, insomni, etc.

 

Els adults són més conscients del patiment intern, mentre que els infants i adolescents solen mostrar-lo més amb la conducta i, per això, sovint, es mal interpreta com un problema educatiu, de mal caràcter o rebel·lió.

 

No es pot obviar el sofriment psíquic del nen (cal pensar que el nadó, per se, viu ansietats primerenques que necessiten un bon receptor que les contingui. En cas contrari es pot anar gestant una psicopatologia futura).

 

Cal intervenir precoçment quan hi hagi indicadors que el vincle mare/bebè (o qui en faci la funció) no és l’idoni o quan el patiment supera el propi de cada etapa.

 

Pors exagerades, dificultats per separar-se, per adaptar-se, dificultats d’aprenentatge, inquietud…, necessiten ser abordats des del nen i també des de la família, ja que l’infant pot ser portaveu d’una disfunció o crisi familiar o bé la família necessita assessorament.

 

El treball psicoterapèutic consisteix en l’escolta activa de qui pateix. Explorar i entendre, junts, les dificultats i els malestars que l’afecten per a poder fer els canvis que li permetin viure amb més sentit i llibertat. No es tracta d’alliçonar ni donar consells sinó que, amb el treball, es pugui guanyar autonomia i seguretat per prendre decisions en funció del propi desig i responsabilitat.

 

I és que comunicar els pensaments i sentiments al terapeuta, amb la paraula, el gest, la mirada, la postura (el dibuix i el joc també), ajuda a donar forma a emocions vagues que un pot no identificar i que pertorben moltíssim. El terapeuta fa de pantalla on projectar el món intern, del pacient, i l’ajuda a sortir del cercle viciós en què algú cau quan pateix.

 

Olga Prada Soler és especialista en psicologia clínica, màster en psicoteràpia psicoanalítica amb vint-i-nou anys d’experiència clínica.. Acreditada per FEAP i EFPA (federació espanyola i europea).

 

OLGA PRADA SOLER TÉ 29 ANYS D’EXPERIÈNCIA I ATÉN TANT NENS COM ADULTS

 


 

Cal detectar precoçment quan el vincle mare/bebè no és idoni o quan el patiment supera el propi de cada etapa evolutiva

 


 

Comunicar els pensaments al terapeuta ajuda a donar forma a emocions vagues que un pot no identificar